<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Schelling Residence
SCHELLING RESIDENCE
Orinda, CA
A complete redesign of the nearly 3,000 s.f. hilltop home reoriented interior and exterior living spaces to take advantage of the beautiful site.

Scope
Redesign

Cost
Not available

Completed
1994

PROJECT DETAILS

Originally built in a 1950ís ranch style, the dark and poorly maintained house turned its back on its unique location. We removed all barriers to the views, the fences, shear walls, excessive overhangs and the carport. Retaining walls were added on the three sides of the house, creating a podium to encourage flow of interior spaces to the outdoors.

Original shear walls were replaced with concrete piers, cantilevered from the ground to grab the roof and transfer horizontal seismic and wind loads back to the earth.

Swimming Area
Entry
Living Room